Oriental Session

În ultimii ani, sub îndrumarea unor maeștri iranieni și turci din Germania, Radu Varga își dedică aproape exclusiv timpul de studiu pentru aprofundarea unor instrumente și tradiții muzicale orientale: sistemul Radif persan prin intermediul santurului și sistemul de Makam turcesc prin ney. De asemenea, pentru a putea folosi microtonurile specifice acestor muzici, își modifică chitara adăugând taste noi. Cu ajutorul unui looper, el combină toate aceste instrumente prin aranjamente originale ale unor melodii orientale, românești și moderne.

Cosmo este un percuționist consacrat al proiectelor balcanice din București, concertând inclusiv cu muzicieni turci, lăutari și artiști din zona electronică. Fiind pasionat de sonoritățile din spațiile orientale, își începe doctoratul pe tema muzicii rromilor din Turcia. Prin intermediul diverselor experiențe, își formează o colecție vastă de ritmuri din diverse tradiții turcești (köçek, türkü, otomană) și le adaptează la muzica românească și modernă.

Sfichy Daniel este un acordeonist român versatil, membru al grupului Stema și performează alături de numeroase trupe ce reinterpretează sunetele tradiționale. Cu ajutorul adaptărilor moderne ale acordeonului său, reușește să folosească microtonuri pentru a interpreta melodii din diverse sisteme orientale.


Radu Varga - santur, ney, caval, chitară microtonală

Sfichy - acordeon microtonal

Cosmo - darbuka, bendir